News

Fredstan

26 Mar, 2024

Upprustning av Arkadens fasad

För närvarande pågår en omfattande fasadrenovering av Arkaden längs med Fredsgatan och Drottninggatan. Syftet är att skapa optimala förutsättningar för butiker att exponera sina erbjudanden och samtidigt skapa en tryggare och ljusare miljö för besökarna.

Läs mer

26 Mar, 2024

Lost in Tokyo, Master Kebab och Pho Kim har öppnat i Fredstan

Fredstan-området har blivit ännu mer mångsidigt med öppnandet av tre spännande restauranger. Nu kan besökare och invånare njuta av smakrika rätter från Master Kebab, Pho Kim och Lost in Tokyo.

Läs mer

26 Mar, 2024

Flower Bar har öppnat i Arkaden

Stans trevligaste blomsteraffär har öppnat i Arkaden.

Läs mer

26 Mar, 2024

CAIA Cosmetics öppnar i NK

Det är med glädje vi meddelar att CAIA Cosmetics kommer till NK Göteborg. Från och med den 1 juni kommer en permanent yta på Entréplan att öppna, vilket blir CAIAs första fysiska butik i staden. Vi hälsar dig varmt välkommen till NK Göteborg i sommar för att upptäcka CAIAs sortiment.

Läs mer

20 Mar, 2024

sephora öppnar i arkaden

Sephora öppnar flaggskepp i Arkaden

Den 7 juni öppnar den internationella skönhetskedjan Sephora en ny butik i Arkaden i Fredstan, Göteborg. Butiken kommer att vara dubbelt så stor som den nuvarande på Kungsgatan. Den nya placeringen innebär en flytt och expansion från Kungsgatan till Fredsgatan.

Läs mer

20 Mar, 2024

Takrestaurang, gym och coworking är klara för Kvarteret Johanna

Kvarteret Johanna i Göteborg kommer att erbjuda tre viktiga servicekoncept när projektet står klart i början av 2026. Stureplansgruppen kommer att driva en takrestaurang med utsikt över staden, Nordic Wellness kommer att erbjuda ett gym och Hufvudstaden kommer att driva coworking genom sitt eget koncept, Cecil.

Läs mer

20 Mar, 2024

arkivet öppnar i fredstan

Arkivet öppnar butik i Fredstan

Den populära second hand-aktören, Arkivet, kommer i höst att öppna en ny butik på Kungsgatan 65 i Göteborg. Denna butik blir den femte i Sverige och den andra i Göteborg.

Läs mer

11 Mar, 2024

Kvarteret Johanna växer fram

Området kring Brunnsparken och Kvarteret Johanna är en av Göteborgs mest besökta knutpunkter med en rik historia som mötesplats. I Kvarteret Johanna skapar nu fastighetsägaren Hufvudstaden en modern, öppen och inspirerande plats med attraktiva och funktionella kontors-och butikslokaler. Nya arbetsplatser som bidrar till en stadsmiljö full av liv och rörelse.

Läs mer

31 Oct, 2023

Ägarbyte ger nytt liv åt Café Cappuccino

Cappuccino, det omtyckta kaféet i Göteborg vid Kopparmärra, har genomgått en totalrenovering och öppnar nu på nytt efter ett ägarbyte där Villa Belparc klivit in som ägare.

Läs mer

24 Feb, 2023

Elbil NIO öppnar showroom i Fredstan i Göteborg

Elbilsvarumärket NIO flyttar in i Teslas gamla lokal

Tesla har flyttat ut och istället flyttar det kinesiska elbilsvarumärket NIO in. Showroomet ligger på hörnan av Arkaden och fyller hela 350 kvm stor yta. 

Läs mer

20 Sep, 2022

Synsam Outlet öppnar i Arkaden

Hos Synsam Recycling Outlet hittar du 4000 olika märkesbågar och solglasögon från tidigare kollektioner som här får en andra chans. Du kan hitta glasögon från varumärken som exempelvis Gucci, Tom Ford, Ray-Ban och Oakley.

Läs mer

20 Sep, 2022

SMYCKEN FÖR STILSÄKRA KVINNOR

Svenska smyckesmärket Caroline Svedbom Jewelry erbjuder feminina och väldesignade smycken för mode- och trendmedvetna med ett öga för detaljer. De exklusiva smyckena är handgjorda i Grekland och designade i Sverige. Ett gnistrande tillskott till Fredstans shoppingupplevelse.

Läs mer

22 Jun, 2022

Parkeringshus blir konstmuseum

Pansy Flowers, Emma Hasselblad. Plats: P-huset Perukmakaren

Läs mer

18 Jan, 2022

Välkomna Sostrene Grene!

Den 19 november öppnade Søstrene Grene sin 13:e butik i Sverige. Den 350 kvadratmeter stora butiken på Fredsgatan 9 blev först ut i Sverige med deras nya butikskoncept.  

Läs mer

17 Dec, 2021

Fredstans isshow 2021

Se inlägg

14 Sep, 2021

Fredstan välkomnar Rubs

Läs mer

15 Jan, 2021

UNIQLO slår upp dörrarna 23 april

UNIQLO etablerar sig i Göteborg

Läs mer

10 Nov, 2020

Get to Know – NK Beauty

Se inlägg

09 Nov, 2020

Get to know - GANT

Se inlägg

03 Nov, 2020

Nordic Outlets till Fredstan

I oktober öppnade Nordic Outlets sin första butik i Göteborg på entréplan i korsningen Arkaden/Fredsgatan. I butiken hittar du alltid märkeskläder till bra priser. Vad sägs om Na-Kd, Dry Lake, Rut & Circle och Nuum? Du hittar också kollektioner från influencers som Bianca Ingrosso, Sanne Alexandra och Nathalie Danielsson. Kom förbi Nordic Outlets och hitta ditt nästa favoritplagg!

Läs mer

20 Dec, 2019

Varm julstämning och kall is i Fredstan

Se inlägg

15 Dec, 2019

vernissage med Jim De Block

En levande fotoutställning i Fredstan

Se inlägg

05 Dec, 2019

Unik fotoutställning till Nordiska Kompaniet i Fredstan

Den 14-22 december välkomnar vi den svenskbaserade performance- och fotokonstnären Jim De Block med sin utställning ”There is only us” till Nordiska Kompaniet i Fredstan.

Läs mer

23 Oct, 2019

Konsertyoga i Fredstan

Se inlägg

10 Jun, 2019

Hufvudstaden välkomnar 88Market till Fredstan

Vi är glada att välkomna det nya matkonceptet 88Market till Fredstan. I början av sommaren öppnar restaurangen på Drottninggatan 56 B mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Läs mer

15 Apr, 2019

Vi välkomnar The Art of Banksy

Galleri Fredstan gör nu rum för närmre hundra konstverk av den brittiske, mystiske och mytomspunne konstnären Banksy. Curator för utställningen är Steve Lazarides, Banksys dokumentärfotograf, mångårige gallerist och vän med Banksy. Världsutställningen The Art Of Banksy har Sverigepremiär den 11 maj på Galleri Fredstan, Södra Hamngatan 55 i Göteborg.

Läs mer

22 Mar, 2019

Lunchtips i Fredstan!

Löfqvist & Vi i Arkaden har korats till främsta restaurang inom kategorin "Husman" av tidningen Elle.

Läs mer

05 Mar, 2019

Hufvudstaden välkomnar Poh-Keh till Fredstan

Vi är glada att välkomna det nya matkonceptet Poh-Keh till Fredstan. Under våren öppnar restaurangen på Drottninggatan 56 A mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Läs mer

08 Feb, 2019

Hufvudstaden välkomnar GANT till Fredstan

GANT väljer Fredstan för öppnandet av sin första flagship store i Göteborg. Under våren slås dörrarna upp för varumärkets nya butik i korsningen Fredsgatan och Södra Hamngatan. Här kommer kunderna att finna ett fullskaligt erbjudande för både herr, dam och barn.

Läs mer

25 Oct, 2018

Löfqvist & Vi vässar restaurangutbudet ytterligare i Fredstan

Med målet att leverera stans bästa husmanskost, öppnar nu restaurangkonceptet Löfqvist & Vi i gallerian Arkaden, i området Fredstan. Med Löfqvist & Vi på plats får Fredstan i allmänhet och Arkaden i synnerhet en riktigt bra restaurang på plats som kommer servera så väl luncher som middag samt erbjuda after-work och shoppinglunch på helgerna.

Läs mer

23 Aug, 2018

Hufvudstaden välkomnar 
HUGO BOSS till Fredstan

I slutet av året välkomnas HUGO BOSS till Fredsgatan 2. Den nya butiken öppnar mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Läs mer

27 Jun, 2018

Fredstan välkomnar Bengans

Vi är glada att välkomna ett av Sveriges mest kända varumärken inom skivförsäljning, Bengans, till Fredstan. I början av september öppnar den nya butiken på Drottninggatan 54 mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Läs mer

05 May, 2018

Vasakronan välkomnar Barry’s Bootcamp och Holy Greens till Fredstan!

I slutet av augusti 2018 får Göteborgarna tillgång till två nya koncept, Barry’s Bootcamp och Holy Greens. Båda etableringarna görs på Kyrkogatan i Fredstan.

Läs mer

20 Feb, 2018

Fredstan välkomnar en ny mötesplats – Galleri Fredstan

Vi är glada över att få välkomna en unik världsutställning, Legendary Louis Vuitton Bags & Trunks the Exhibition till Fredstan. Under våren öppnar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 och bakom satsningen står det svenska bolaget Nordic Exhibitions and Event AB.

Läs mer

18 Aug, 2017

Fredstan välkomnar Chanel Beauty Store till Göteborg

Vi är glada över att få välkomna ett av världens mest erkända varumärken, Chanel, till Fredstan. Under hösten öppnar Chanel Beauty Store på Fredsgatan 2 mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Läs mer

03 Jul, 2017

Hufvudstaden välkomnar da Matteo till Fredstan

I slutet av sommaren välkomnas da Matteo till Drottninggatan 58. Det nya caféet öppnar mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen. Det finns en gemensam vision om att lyfta stadsdelen och tillsammans med staden och övriga fastighetsägare göra det till en mer attraktiv plats. da Matteo har fått flera utmärkelser och bara i år har företaget vunnit fyra svenska kaffemästerskap, och kommer att stärka Fredstan som mötesplats.

Läs mer