20 Mar, 2024

Takrestaurang, gym och coworking är klara för Kvarteret Johanna

Kvarteret Johanna i Göteborg kommer att erbjuda tre viktiga servicekoncept när projektet står klart i början av 2026. Stureplansgruppen kommer att driva en takrestaurang med utsikt över staden, Nordic Wellness kommer att erbjuda ett gym och Hufvudstaden kommer att driva coworking genom sitt eget koncept, Cecil.

Projektet, som inleddes med första spadtaget i september 2022, börjar nu ta form och förväntas bli en nyttig tillskott till Göteborgs stadsliv mellan Brunnsparken och Hotellplatsen. Med 32 000 kvm för kontor, butiker och restauranger, är kvarteret en betydande del av stadens puls.

Stureplansgruppen kommer att öppna en takrestaurang på Södra Hamngatan, med en stor terrassdel. Nordic Wellness planerar att öppna ett gym på Drottninggatan, medan Hufvudstaden introducerar sitt coworkingkoncept Cecil, som tidigare varit framgångsrikt i Stockholm.

”Vi är mycket glada över att kunna presentera tre nyckelkoncept som kommer att tillföra ett stort värde för de kontorshyresgäster som flyttar in. Bra mat i en trevlig miljö och ett gym inom kvarteret är sådant som många hyresgäster efterfrågar och som bidrar till att skapa mer liv och puls i Fredstan. När vi adderar vårt eget koncept Cecil Coworking skapas också en större flexibilitet för kontorshyresgästerna i kvarteret,” säger Fredrik Ottosson, chef affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Stureplansgruppen ser fram emot att fortsätta sitt engagemang i Göteborgs restaurangliv genom den nya takrestaurangen, medan Nordic Wellness välkomnar möjligheten att erbjuda sina tjänster till de nya företag som flyttar in i kvarteret.

Beslutet att inkludera coworking i form av Cecil Coworking ger också större flexibilitet för kontorshyresgästerna i kvarteret. Detta ger möjlighet att anpassa arbetsplatsen efter behov och skapar en dynamisk arbetsmiljö för alla som verkar i området.

Om Kvarteret Johanna

Kvarteret Johanna kommer att erbjuda totalt ca 32 000 kvm lokaler för kontor, butiker och restauranger och förväntas stå klart för inflyttning i början av 2026. Namnet Johanna hyllar två Göteborgsinstitutioner – statyn ”Johanna i Brunnsparken” och den tidigare restaurangen Johanna.