05 Dec, 2019

Unik fotoutställning till Nordiska Kompaniet i Fredstan

Den 14-22 december välkomnar vi den svenskbaserade performance- och fotokonstnären Jim De Block med sin utställning ”There is only us” till Nordiska Kompaniet i Fredstan.

Jims fotografier avslöjar vad som är osynligt, dolt och hemligt, där han låter den nakna kroppen vara både verklig och figurativ. Utställningen genomsyras av en längtan efter en verklig kontakt och tydligt sammanhang i en alltmer frånkopplad värld. Jim är en tidigare medlem av Göteborgsoperans Danskompani, och utifrån sin erfarenhet som professionell dansare – med sin egen kropp som konstnärligt instrument – har han utvecklat ett unikt och poetiskt visuellt språk.

– Vår ambition är att tillsammans med Vasakronan och Balder etablera Fredstan som en naturlig mötesplats i Göteborg för alla som älskar mat, mode och kultur. Vi behöver ständigt vidareutveckla och utforska nya kulturupplevelser för att locka en urban och modern publik, därför är det extra roligt att välkomna utställningar som dessa till Fredstan, säger Oscar Hägg, Chef Förvaltning Butik Göteborg på Hufvudstaden.

Den 14 och 15 december kommer utställningen ”There is only us” att ha en liveföreställning på Nordiska Kompaniet i Fredstan med dansare från Göteborgsoperans Danskompani.

Det är väldigt roligt att kunna erbjuda något extra till kundupplevelsen och vara en kommersiell och kulturell teater för vår samtid, säger Helene Ellebo, varuhuschef Nordiska Kompaniet Göteborg.

Utställningen ”There is only us” är öppen 14-22 december på Nordiska Kompaniet Kyrkogatan 50 i Fredstan, Göteborg.