15 Apr, 2019

Vi välkomnar The Art of Banksy

Galleri Fredstan gör nu rum för närmre hundra konstverk av den brittiske, mystiske och mytomspunne konstnären Banksy. Curator för utställningen är Steve Lazarides, Banksys dokumentärfotograf, mångårige gallerist och vän med Banksy. Världsutställningen The Art Of Banksy har Sverigepremiär den 11 maj på Galleri Fredstan, Södra Hamngatan 55 i Göteborg.

– Det är en makalös utställning. Publiken har inte tidigare haft möjligheten att se så många välkända verk på en och samma plats. Han är i mitt tycke den mest kraftfulla konstnären i sin generation, menar Steve Lazarides.

Banksy är en av världens mest namnkunniga konstnärer trots att hans identitet alltjämt är hemlig. Hans politiska gatukonst har över hela världen blivit ikoniska. 2018 genomförde Banksy en kupp i samband med att ett av hans verk såldes på auktionsfirman Sothebys i London. Direkt efter försäljningen klubbats strimlades tavlan av inbyggda, dolda knivar. Tilltaget gjorde dock att den fördärvade tavlan sedan värderades ännu högre.

– Jag är stolt att tillsammans med samlare runt om i världen låta den svenska publiken uppleva konsten som chockat och förfört omvärlden i årtionden säger Steve Lazarides.

Läs mer om utställningen på: banksygoteborg.se