20 Mar, 2024

Arkivet öppnar butik i Fredstan

arkivet öppnar i fredstan

Den populära second hand-aktören, Arkivet, kommer i höst att öppna en ny butik på Kungsgatan 65 i Göteborg. Denna butik blir den femte i Sverige och den andra i Göteborg.

Nyligen stod det klart att Sephora skulle lämna sin nuvarande lokal på Kungsgatan 65 till förmån för en större butik i Arkaden. Det blir Arkivet som tar över det eftertraktade butiksläget i Fredstan.

Med en grundidé om att göra second hand självklart, enkelt och snyggt har Arkivet blivit det naturliga valet för modemedvetna konsumenter som strävar efter att minska sin klimatpåverkan och bidra till en mer hållbar konsumtion. Sedan starten 2017 har företaget etablerat tre butiker i Stockholm och en i Göteborg, och efterfrågan på deras koncept fortsätter att växa.

Kristina Pettersson Post, chef för Vasakronan i Göteborg, kommenterar beslutet: ”Arkivet har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Vi är många som vill handla premiumprodukter på ett smart, smakfullt och hållbart sätt.”

Fredstan är en levande stadsdel i hjärtat av Göteborg – med ett brett utbud av butiker, restauranger och hotell. Arkivet förväntas komplettera det befintliga utbudet i Fredstan på ett utmärkt sätt. Håll utkik i höst!