25 Oct, 2018

Löfqvist & Vi vässar restaurangutbudet ytterligare i Fredstan

Med målet att leverera stans bästa husmanskost, öppnar nu restaurangkonceptet Löfqvist & Vi i gallerian Arkaden, i området Fredstan. Med Löfqvist & Vi på plats får Fredstan i allmänhet och Arkaden i synnerhet en riktigt bra restaurang på plats som kommer servera så väl luncher som middag samt erbjuda after-work och shoppinglunch på helgerna.

Senaste månaderna har utbudet av restauranger i Fredstan ökat markant. Efter att Beets och Holy Greens har öppnat, kommer nu restaurangkonceptet Löfqvist & Vi och tar plats i Arkaden i Fredstan.

– Nu får vi in en mycket etablerad kock i Fredstan som kommer erbjuda riktigt goda luncher. Löfqvist & Vi blir första restaurangen i Arkaden med alkoholrättigheter, vilket innebär att de tillför helt andra möjligheter – både för shoppare att ta ett glas bubbel efter shoppingturen, och för företag som vill ha after-work. Med Löfqvist & Vi fortsätter vi etablera nya aktörer i Fredstan, vilket är helt i linje med vår ambition att skapa en mötesplats för människor, mode och mat, säger Kristina Pettersson Post, regionchef för Vasakronan i Göteborg.

Löfqvist & Vi drivs av Bill Svenningsson, välkänd krögare och köksmästare i Göteborg som drivit restauranger som Déjà Vu, Särö värdshus, Farbror Hjödis med flera. Martin Löfqvist, som bland annat äger Subway Kungsportsplatsen, samt Dennis Ge och Sadber Fazlijaj som driver och äger Pix Bar och Restaurang Bourbon Street, är ägare. De ser fram emot att öppna i Fredstan.

-Vi ser Arkaden som en naturlig mötesplats i hjärtat av Göteborg. Vi vill servera stans bästa husmanskost, soppor och sallader till alla de som sitter i huset och i närområdet, samt alla som shoppar i området. I Arkaden kan vi skapa ett bra utbud i en trevlig miljö, och få folk att trivs och återkomma, säger Martin Löfqvist, ägare Löfqvist & Vi.

Vid uppstart är det fokus på lunchgästerna. På sikt kommer Löfqvist & Vi också att jobba med specialbokningar och företagsevent. Efter klockan 20 ska restaurangbesökare kunna komma in via Östra Hamngatan. Det blir aktiviteter som bidrar till ett mer levande Fredstan fler timmar på dygnet.