05 Mar, 2019

Hufvudstaden välkomnar Poh-Keh till Fredstan

Vi är glada att välkomna det nya matkonceptet Poh-Keh till Fredstan. Under våren öppnar restaurangen på Drottninggatan 56 A mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

 Den stora trenden med poke bowls har nu kommit till Fredstan. Poh-Keh kombinerar egna poke bowls med ingredienser som ska ge en god smakuppleverlse men även vara en fröjd för ögat och samtidigt vara hälsosamma. På Poh-Keh görs dessutom den hawaianska rätten på närproducerade råvaror. All fisk och skaldjur kommer direkt från lokala fiskare i Göteborg.

– Vi är väldigt glada att få möjlighet att öppna en restaurang i Fredstan. Området känns helt rätt för oss och vi ser fram emot att erbjuda våra poke bowls till både människor på språng och de som vill sitta ner och äta på plats, säger Pouria Kameli, delägare Poh-Keh.

Ambitionen med Fredstan är att området ska erbjuda starka internationella och lokala varumärken i kombination med kultur, caféer, restauranger och mötesplatser som gör området mer trivsamt och levande.

– Vi är glada över att kunna välkomna Poh-Keh till Fredstan. Deras koncept med hälsosam mat ligger i tiden och är ett perfekt tillskott till Fredstans övriga utbud, säger Oscar Hägg, Chef Förvaltning Butik på Hufvudstaden

Hufvudstaden arbetar tillsammans med Vasakronan, Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare för att stärka Fredstans attraktionskraft. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill fastighetsägarna tillsammans med staden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser. Förutom Poh-Keh så öppnar även GANT en flag ship store i Fredstan under våren.