20 Feb, 2018

Fredstan välkomnar en ny mötesplats – Galleri Fredstan

Vi är glada över att få välkomna en unik världsutställning, Legendary
Louis Vuitton Bags & Trunks the Exhibition till Fredstan. Under våren öppnar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 och bakom satsningen står det svenska bolaget Nordic Exhibitions and Event AB.

Under våren slår Galleri Fredstan upp portarna på Södra Hamngatan 55 i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen. I den cirka 1 500 kvm stora lokalen kommer galleriet att visa en unik världsutställning; Legendary Louis Vuitton Trunks the Exhibition med publik premiär 16 mars.

– Vi är mycket glada över att få den här världsutställningen till Göteborg och etableringen av galleriet bidrar till att stärka Fredstan som mötesplats. Vår ambition med området är att det ska erbjuda starka internationella och lokala varumärken i kombination med kultur, caféer, restauranger och mötesplatser som gör området mer trivsamt och levande, säger Cathrine Söderström, Chef Affärsutveckling butik, Göteborg, Hufvudstaden.

Etableringen av Galleri Fredstan är helt i linje med fastighetsbolaget Hufvudstadens strategi att stärka utbudet, skapa mötesplatser samt samla de mest intressanta varumärkena inom mode och design centralt i kvarteren som utgör Fredstan. Visionen är att, tillsammans med Göteborg stad, Vasakronan och övriga fastighetsägare i området, göra Fredstan till en ännu mer attraktiv plats.

– Vi har alltid sett Göteborg som Sveriges evenemangshuvudstad och är förväntansfulla över att snart kunna öppna dörrarna till den här fantastiska utställningen i centrala Göteborg och därmed bidra till stadens evenemangsstrategi, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events AB.

Med den centralt placerade utställningslokalen i området kommer Galleri Fredstan bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Michael Kors, Chanel Beauty Store och da Matteo öppnat i Hufvudstadens fastigheter i Fredstan.