20 Mar, 2024

Sephora öppnar flaggskepp i Arkaden

sephora öppnar i arkaden

Den 7 juni öppnar den internationella skönhetskedjan Sephora en ny butik i Arkaden i Fredstan, Göteborg. Butiken kommer att vara dubbelt så stor som den nuvarande på Kungsgatan. Den nya placeringen innebär en flytt och expansion från Kungsgatan till Fredsgatan.

Fredstan är en pulserande stadsdel med ett brett utbud av butiker, restauranger och hotell, belägen mellan Brunnsparken, Vallgraven och handelsstråken Fredsgatan och Östra Hamngatan. Vasakronan är den största fastighetsägaren i området och har aktivt arbetat för att utveckla stadsdelen till en attraktiv destination.

För närvarande genomgår Arkaden längs Fredsgatan och Drottninggatan en omfattande fasadrenovering för att skapa bättre förutsättningar för butikerna och en tryggare miljö för besökarna. När Sephora öppnar sin nya butik i det nyrenoverade hörnet av Arkaden, förväntas kunderna få en förbättrad shoppingupplevelse.

Sephora gjorde entré i Göteborg 2015 och har sedan dess haft butik på Kungsgatan.

Det är ett oerhört efterfrågat och omtyckt koncept. Med den nya butiken i Arkaden får Sephora helt andra möjligheter att utveckla sitt erbjudande vilket jag är övertygad om att kunderna kommer att uppskatta, säger Kristina Pettersson Post, chef Göteborg.

Exakt vad som ska hända med lokalen på Kungsgatan vill Kristina Pettersson Post inte berätta.

– Nej, tyvärr kan jag inte säga mer just nu annat än att vi har en långt gången dialog med en väldigt spännande aktör. Jag hoppas naturligtvis kunna återkomma till det inom inte alltför långt. För tillfället får jag nöja mig med att konstatera att Kungsgatan är ett attraktivt och efterfrågat butiksläge. Det märks på de förfrågningar vi har fått.

Sephora tillträdde lokalen den 8 mars för att genomföra sin butiksanpassning.