15 Jan, 2021

UNIQLO slår upp dörrarna 23 april

UNIQLO etablerar sig i Göteborg

Butiken, den första i Göteborg, öppnar 23 april och då med adressen Fredsgatan 12 i Kompassen, Fredstan. Förhyrningen omfattar totalt 1 900 kvadratmeter varav cirka 1 000 kvadratmeter butiksyta.

Etableringen görs i Fredstan i bästa läge i Kompassen, korsningen Fredsgatan/Kyrkogatan. Butiken är fördelad på två plan och kommer att erbjuda göteborgarna LifeWear – kläder för män, kvinnor och barn utformade för en mer bekväm och bättre vardag.

Butiken blir den japanska modekedjans första i Göteborg och den fjärde i Skandinavien. Varumärket gjorde sin entré på den nordiska marknaden i augusti 2018 och valde då att göra detta i Vasakronans ikoniska fastighet Sverigehuset vid Kungsträdgården i centrala Stockholm. Vasakronan är en av de aktörer som långsiktigt och under många år aktivt drivit utvecklingen av Fredstan och idag är området en av Göteborgs främsta shoppingdestinationer.

– Fredstan är numera en profilerad stadsdel med ett utbud som är unikt för Göteborg. Hit söker sig årligen åtta miljoner besökare för att besöka någon av de drygt 200 butiker och restauranger som finns här. UNIQLO är ytterligare ett starkt och efterlängtat bidrag till stadens handelsutbud. Butiken kommer att bli en destination för kunder från hela Göteborgsregionen säger Kristina Pettersson Post, chef, region Göteborg, Vasakronan.

UNIQLO vill också hjälpa unga kreatörer i Göteborgsområdet. I samband med öppningen har de därför inlett ett samarbete med Textilhögskolan i Borås. Det gemensamma projektet går ut på att öka medvetenheten kring att ha ett cirkulärt tänk när man designar. Därför har studenterna på Textilhögskolan fått använda restprodukter från UNIQLOs Recyling Program för att kunna skapa och designa nya modekreationer av gammalt material. Kreationerna kommer att vara på plats i butiken under öppningen.