News

23 Aug, 2018

Hufvudstaden välkomnar 
HUGO BOSS till Fredstan

I slutet av året välkomnas HUGO BOSS till Fredsgatan 2. Den nya butiken öppnar mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

HUGO BOSS öppnar sin butik på Fredsgatan 2 i slutet av året och etableringen blir företagets första egna butik i Göteborg. I den cirka 350 kvm stora BOSS-butiken, fördelat på två plan, kommer HUGO BOSS att erbjuda sortiment för både dam och herr. Kollektionerna är sofistikerade och moderna med fokus på kvalitet och design.

Etableringen av det internationella varumärket BOSS ligger helt i linje med fastighetsbolaget Hufvudstadens strategi att stärka utbudet kring Fredsgatan och samla de mest intressanta varumärkena inom mode och design centralt i kvarteren som utgör Fredstan. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser.

- Vi är mycket glada över att HUGO BOSS har valt att etablera en BOSS-butik i Hufvudstadens fastighet i Fredstan. Området Fredstan ska erbjuda starka internationella och lokala varumärken och koncept i kombination med caféer, restauranger och mötesplatser som gör området mer trivsamt och levande, säger Fredrik Ottosson, Chef Affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Visionen är att, tillsammans med Göteborg stad, Vasakronan och övriga fastighetsägare i området, göra Fredstan till en ännu mer attraktiv plats. Med den centralt placerade BOSS-butiken i området kommer HUGO BOSS bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Chanel Beauty Store, Michael Kors, Galleri Fredstan och da Matteo öppnat i Hufvudstadens fastigheter i Fredstan.

27 Jun, 2018

Fredstan välkomnar Bengans

Vi är glada att välkomna ett av Sveriges mest kända varumärken inom skivförsäljning, Bengans, till Fredstan. I början av september öppnar den nya butiken på Drottninggatan 54 mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Den nya butiken öppnar på Drottninggatan 54 i början av september. I över 40 år har Bengans varit det naturliga valet för musik i Göteborg, göteborgarna har hittat sina skivor och konsertbiljetter där. I sortimentet idag finner man skivor, böcker, merchandise och biljetter. Bengans har både import samt egen distribution av svenska artisters skivor.

- Vi ser med spänning fram emot att öppna en Bengans-butik i mitt i city. Drottninggatan och Fredstan känns helt rätt för oss, ett gytter av butiker och caféer och nära till både arenor och knutpunkter. Lokalen känns även bra för signeringar och mindre spelningar. Dessutom lätt för våra stamkunder att hitta och lika lätt för nya kunder att bara stövla in, säger Peter Sandberg, Bengans.

Med den centralt placerade butiken i området kommer Bengans bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Chanel Beauty Store, Michael Kors, Galleri Fredstan och da Matteo öppnat i Hufvudstadens fastigheter i Fredstan.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Bengans till en av våra fastigheter i Fredstan. Bengans är sannolikt ett av Sveriges mest kända varumärken när det gäller skivförsäljning och öppningen är helt i linje med vår strategi för Fredstan - att skapa inspirerande shopping med en mix av svenska och internationella varumärken och därtill passande caféer och restauranger som gör området trivsamt och levande, säger Fredrik Ottosson, Chef Affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Hufvudstadens initiativ till att stärka utbudet kring Fredsgatan inleddes redan 2016 och nu går satsningen in i nästa fas. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser. Arbetet med att utveckla Fredstan sker i samarbete med Vasakronan, Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare i området.

05 May, 2018

Vasakronan välkomnar Barry’s Bootcamp och Holy Greens till Fredstan!

I slutet av augusti 2018 får Göteborgarna tillgång till två nya koncept, Barry’s Bootcamp och Holy Greens. Båda etableringarna görs på Kyrkogatan i Fredstan.

Barry’s, med rötter i Los Angeles, är ett av världens starkaste varumärken inom träning och bygger på högintensiva träningspass i nattklubbsmiljö. Konceptet går ut på 60-minuters pass med en kombination av intervaller på löpband och styrketräning. Barry’s har sedan många år studios i både New York, Miami, Los Angeles och London. Sommaren 2017 etablerade man sig i Stockholm. Studion i Göteborg blir den andra i Sverige.

Även Holy Greens vårdar relationen till kroppen men då med avstamp i smakrika och hälsosamma sallader. Konceptet bygger på schyssta råvaror från bönder man känner och att salladerna är nyttiga, kreativa, ekologiska och närproducerade. På Holy Greens kan man sitta ned vid långbord och äta sin lunch eller beställa och betala sin mat via en app för att hämta upp sin färdigpackade papperspåse som då hänger på väggen med namnlapp. Holy Greens finns sedan tidigare i Stockholm, Malmö och Helsingborg.

– Fredstan är handelsdestination med ett utbud som är unikt för Göteborg. En mötesplats med skiftande handel, service, kaféer, restauranger, upplevelser och kultur. Här finns redan mycket spännande men vi behöver skapa liv även på tvärgatorna och knyta samman stråken till en helhet. Att Barry’s och Holy Greens etablerar sig på Kyrkogatan är ett steg i helt rätt riktning, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg på Vasakronan.

20 Feb, 2018

Fredstan välkomnar en ny mötesplats – Galleri Fredstan

Vi är glada över att få välkomna en unik världsutställning, Legendary
Louis Vuitton Bags & Trunks the Exhibition till Fredstan. Under våren öppnar Galleri Fredstan på Södra Hamngatan 55 och bakom satsningen står det svenska bolaget Nordic Exhibitions and Event AB.

Under våren slår Galleri Fredstan upp portarna på Södra Hamngatan 55 i Fredstan - området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen. I den cirka 1 500 kvm stora lokalen kommer galleriet att visa en unik världsutställning; Legendary Louis Vuitton Trunks the Exhibition med publik premiär 16 mars.

- Vi är mycket glada över att få den här världsutställningen till Göteborg och etableringen av galleriet bidrar till att stärka Fredstan som mötesplats. Vår ambition med området är att det ska erbjuda starka internationella och lokala varumärken i kombination med kultur, caféer, restauranger och mötesplatser som gör området mer trivsamt och levande, säger Cathrine Söderström, Chef Affärsutveckling butik, Göteborg, Hufvudstaden.

Etableringen av Galleri Fredstan är helt i linje med fastighetsbolaget Hufvudstadens strategi att stärka utbudet, skapa mötesplatser samt samla de mest intressanta varumärkena inom mode och design centralt i kvarteren som utgör Fredstan. Visionen är att, tillsammans med Göteborg stad, Vasakronan och övriga fastighetsägare i området, göra Fredstan till en ännu mer attraktiv plats.

- Vi har alltid sett Göteborg som Sveriges evenemangshuvudstad och är förväntansfulla över att snart kunna öppna dörrarna till den här fantastiska utställningen i centrala Göteborg och därmed bidra till stadens evenemangsstrategi, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events AB.

Med den centralt placerade utställningslokalen i området kommer Galleri Fredstan bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Chanel Beauty Store, Michael Kors och da Matteo öppnat i Hufvudstadens fastigheter i Fredstan.

18 Aug, 2017

Fredstan välkomnar Chanel Beauty Store till Göteborg

Vi är glada över att få välkomna ett av världens mest erkända varumärken, Chanel, till Fredstan. Under hösten öppnar Chanel Beauty Store på Fredsgatan 2 mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Under hösten slår Chanel Beauty Store upp portarna på Fredsgatan 2 i Fredstan. I den cirka 80 kvm stora butiken kommer Chanel att erbjuda sitt nya butikskoncept med skönhet och doftprodukter.

Etableringen av Chanel Beauty Store är helt i linje med fastighetsbolaget Hufvudstadens strategi att stärka utbudet kring Fredsgatan och samla de mest intressanta varumärkena inom mode och design centralt i kvarteren som utgör Fredstan. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser.

- Vi är mycket glada över att kunna välkomna Chanel Beauty Store till Fredstan i Göteborg. Fredstan ska erbjuda starka internationella och lokala varumärken och koncept i kombination med caféer, restauranger och mötesplatser som gör området mer trivsamt och levande, säger Cathrine Söderström, Chef Affärsutveckling butik, Göteborg, Hufvudstaden.

Visionen är att, tillsammans med Göteborg stad, Vasakronan och övriga fastighetsägare i området, göra Fredstan till en ännu mer attraktiv plats. Med den centralt placerade butiken i Fredstan kommer Chanel Beauty Store bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Michael Kors öppnat i Hufvudstadens fastighet i Fredstan och inom kort öppnar även da Matteo.

03 Jul, 2017

Hufvudstaden välkomnar da Matteo till Fredstan

I slutet av sommaren välkomnas da Matteo till Drottninggatan 58. Det nya caféet öppnar mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen. Det finns en gemensam vision om att lyfta stadsdelen och tillsammans med staden och övriga fastighetsägare göra det till en mer attraktiv plats. da Matteo har fått flera utmärkelser och bara i år har företaget vunnit fyra svenska kaffemästerskap, och kommer att stärka Fredstan som mötesplats.

Hufvudstadens initiativ till att stärka utbudet kring Fredsgatan inleddes redan 2016 med öppningen av det internationella modevarumärket Michael Kors första butik i Göteborg. Nu går satsningen in i nästa fas. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser. Arbetet med att utveckla Fredstan sker i samarbete med Vasakronan, Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare i området.

- Hufvudstaden är kända för långsiktighet och därför jobbar vi inte bara med att utveckla våra fastigheter utan även områdena mellan husen. Fredstan är ett initiativ som tar tillvara på den stora potential som finns i kvarteren kring Fredsgatan, säger Fredrik Ottosson, Chef affärsområde, Göteborg, Hufvudstaden.

da Matteo - Fredstans första officiella hyresgäst – öppnar sitt nya café på Drottninggatan 58 i slutet av sommaren och etableringen blir företagets sjätte i Göteborg. Här kommer deras prisbelönta specialkaffe, hemgjorda bakverk och lättare mat serveras både inomhus och på en uteservering.

- Vi ser fram emot att öppna vårt nya café på ett av Göteborgs mest centrala lägen, i hjärtat av Fredstan, säger Christofer Landström, VD på da Matteo.

Företaget utnämndes 2015 till Sveriges bästa café av White Guide Café med motiveringen: ”För att ha skapat en mötesplats för alla med både hjärta, expertis och hög servicenivå, där både det egenrostade kaffet och bakverken från det egna bageriet håller en extremt hög kvalitet”.

- Vi är glada över att kunna välkomna da Matteo till en av våra fastighet i Fredstan. Öppningen är helt i linje med vår strategi för Fredstan - att skapa inspirerande shopping med en mix av svenska och internationella varumärken och därtill passande caféer och restauranger som gör området trivsamt och levande, säger Cathrine Söderström, Chef Affärsutveckling butik, Göteborg, Hufvudstaden.