23 Aug, 2018

Hufvudstaden välkomnar 
HUGO BOSS till Fredstan

I slutet av året välkomnas HUGO BOSS till Fredsgatan 2. Den nya butiken öppnar mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

HUGO BOSS öppnar sin butik på Fredsgatan 2 i slutet av året och etableringen blir företagets första egna butik i Göteborg. I den cirka 350 kvm stora BOSS-butiken, fördelat på två plan, kommer HUGO BOSS att erbjuda sortiment för både dam och herr. Kollektionerna är sofistikerade och moderna med fokus på kvalitet och design.

Etableringen av det internationella varumärket BOSS ligger helt i linje med fastighetsbolaget Hufvudstadens strategi att stärka utbudet kring Fredsgatan och samla de mest intressanta varumärkena inom mode och design centralt i kvarteren som utgör Fredstan. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser.

– Vi är mycket glada över att HUGO BOSS har valt att etablera en BOSS-butik i Hufvudstadens fastighet i Fredstan. Området Fredstan ska erbjuda starka internationella och lokala varumärken och koncept i kombination med caféer, restauranger och mötesplatser som gör området mer trivsamt och levande, säger Fredrik Ottosson, Chef Affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Visionen är att, tillsammans med Göteborg stad, Vasakronan och övriga fastighetsägare i området, göra Fredstan till en ännu mer attraktiv plats. Med den centralt placerade BOSS-butiken i området kommer HUGO BOSS bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Michael Kors, Chanel Beauty Store, Galleri Fredstan och da Matteo öppnat i Hufvudstadens fastigheter i Fredstan.