27 Jun, 2018

Fredstan välkomnar Bengans

Vi är glada att välkomna ett av Sveriges mest kända varumärken inom skivförsäljning, Bengans, till Fredstan. I början av september öppnar den nya butiken på Drottninggatan 54 mitt i Fredstan – området som Hufvudstaden nu utvecklar och som består av kvarteren runt Fredsgatan, mellan Brunnsparken och Trädgårdsföreningen.

Den nya butiken öppnar på Drottninggatan 54 i början av september. I över 40 år har Bengans varit det naturliga valet för musik i Göteborg, göteborgarna har hittat sina skivor och konsertbiljetter där. I sortimentet idag finner man skivor, böcker, merchandise och biljetter. Bengans har både import samt egen distribution av svenska artisters skivor.

– Vi ser med spänning fram emot att öppna en Bengans-butik i mitt i city. Drottninggatan och Fredstan känns helt rätt för oss, ett gytter av butiker och caféer och nära till både arenor och knutpunkter. Lokalen känns även bra för signeringar och mindre spelningar. Dessutom lätt för våra stamkunder att hitta och lika lätt för nya kunder att bara stövla in, säger Peter Sandberg, Bengans.

Med den centralt placerade butiken i området kommer Bengans bidra till att lyfta stadsdelen. Sedan tidigare har Michael Kors, Chanel Beauty Store, Galleri Fredstan och da Matteo öppnat i Hufvudstadens fastigheter i Fredstan.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Bengans till en av våra fastigheter i Fredstan. Bengans är sannolikt ett av Sveriges mest kända varumärken när det gäller skivförsäljning och öppningen är helt i linje med vår strategi för Fredstan – att skapa inspirerande shopping med en mix av svenska och internationella varumärken och därtill passande caféer och restauranger som gör området trivsamt och levande, säger Fredrik Ottosson, Chef Affärsområde Göteborg, Hufvudstaden.

Hufvudstadens initiativ till att stärka utbudet kring Fredsgatan inleddes redan 2016 och nu går satsningen in i nästa fas. Genom att såväl bevara som modernisera delar av området vill Hufvudstaden skapa en levande stadsdel präglad av en tydlig identitet, charmiga gatumiljöer och många mötesplatser. Arbetet med att utveckla Fredstan sker i samarbete med Vasakronan, Göteborgs Stad och övriga fastighetsägare i området.